Epilepsia, 8 bimët që kurojnë sëmundja e tokës

1776

Si të përgatisni recetat me lulet e portokallit, qepë, vaji lajthie, manushaqe, murriz, karafil, presh dhe kamfur

Epilepsia është një sëmundje me së paku dy sulme epileptike (sulme me ngërçe), të cilat shkaktohen pa asnjë arsye të parashikueshme. Një sulm epileptik shkaktohet si pasojë e shkarkimeve sinkrone paraksizmale (në formë të sulmeve) të qelizave nervore të trurit, gjë që dërgon tek sjelljet apo gjendjet shpirtërore stereoptike. Me fjalë të tjera, epilepsia është: mbingarkesë e një aktiviteti elektrik që zhvillohet periodikisht në tru dhe shkakton humbje ndjenjash dhe lëvizje të pakontrolluara.

Shkaqet e epilepsisë

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf