Dr. Migena Vargu: Problemet më të shpeshta të lëkurës dhe kujdesi që duhet të tregojmë gjatë verës

1096
Sigal

INTERVISTA/ Flet për Suplementin “Mjeku në familje” Dr. Migena Vargu, dermatologe

Lëkura është organi më i madh i trupit tonë që përben një urë lidhëse midis organizmit dhe mjedisit që na rrethon. Përveç shumë funksioneve të tjera të rëndësishme që lëkura ka, një vend të rëndësishëm zë funksioni mbrojtës dhe ai termorregullator. Gjatë ekspozimit diell në verë, stinë në të cilën kemi hyrë tashmë, ndodh që të shfaqen shumë probleme, veçanërisht tek personat që kanë lëkurë të ndjeshme ose tëk personat që kanë një numër të lartë nishanesh. Por një ndër problemet po aq të rëndësishme janë dhe aknet. Lidhur me problemet më të shpeshta të lëkurës dhe kujdesin që duhet të tregojmë gjatë kësaj periudhe, flet për “Telegraf”, mjekja dermatologe, Migena Vargu.

Doktoreshë, cilat janë problemet më të shpeshta të lëkurës gjatë stinës së verës?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf