Bronkiti kronik, kujdes me temperaturat e ulëta dhe lagështirën

545

Meshkujt më të predispozuar se femrat për t’u prekur nga patologjitë e mushkërive

 Bronkiti kronik është një prej sëmundjeve më të shpeshta e cila prek mushkëritë, organin jetik për njeriun. Periudha e muajve të lagësht e të ftohtë sikurse janë fund vjeshta dhe dimri, janë edhe muajt në të cilët kjo sëmundje shpërthen. Ndryshe nga bronkiti akut, i cili kurohet, ai kronik rishfaqet herë pas here dhe është e vështirë të kurohet plotësisht..

Duhani, infeksionet mikrobike, viruset stinore dhe faktorët ambientalë janë disa nga faktorët shpërthyes të bronkitit kronik. Periudha më problematike për mbartësit e kësaj patologjie është stina e dimrit, për shkak të temperaturave të ulëta dhe rritjes së përqendrimit të lagështirës në ajër.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf