Zbardhen emrat e 21 kandidatëve në garën për Gjykatën e Lartë

497
Sigal

Është zbardhur lista e plotë me 21 emrat e juristëve që kanë kandiduar pranë Këshillit të Lartë Gjyqësor (KLGJ) në garën për t’u bërë gjyqtar në Gjykatën e Lartë.

Në radhët e kandidatëve jo gjyqtarë, spikat emri i ish-Prokurorit të Përgjithshëm, Theodhori Sollaku, i cili në fillim të këtij viti ka paraqitur kërkesën për t’u bërë pjesë edhe e Gjykatës Kushtetuese.

KLGJ-ja pritet të bëjë renditjen e kandidatëve më të vlerësuar, për të emëruar më pas emrat e parë për në Gjykatën e Lartë, një nga institucionet më të rëndësishme të drejtësisë shqiptare që prej kohësh nuk funksionon si pasojë e mbetjes me vetëm dy anëtarë: Ardian Dvoranit dhe Xhezair Zaganjorit.

Lista e plotë e kandidatëve jo gjyqtarë për Gjykatën e Lartë

Sergjio Mazreku

Ndue Pjetra

Ergys Misha

Jetmira Rragami

Aldona Sulaj

Jordan Daci

Lindita Troja

Alma Loci

Hermina Albunesa

Rezarta Melo

Agron Lamaj

Ervin Pupe

Theodhor Sollaku

Irena Nino

Vjosa Bodo

Shaqir Hasanaj

Kestrin Kato

Sokol Sadushaj

Ilir Panda

Ardita Buna

Anton Lleshaj