Vizita në Turqi, kreu i shtetit Bujar Nishani merr gradën “Doktor Nderi”

290
Gjatë vizitës në Turqi, kreu i shtetit Bujar NIshani ka marrë gradën “Doktor Nderi” nga universiteti më i vjetër i Stambollit, ku u takua dhe me përfaqësues të diasporës shqiptare në Turqi dhe bëri homazhe në varrin e Sami Frashërit.

Në fjalën e mbajtur Nishani shprehu ngushëllimet për viktimat e akteve terroriste në Stamboll dhe qytete të tjera të Shqipërisë, si dhe solidaritetin me popullin turk në luftën kundër terrorizmit.
Kreu i Shtetit evidentoi edhe miqësinë e fortë që ekziston mes dy popujve, duke theksuar se në themel të tyre janë vlerat e përbashkëta, përfshirë edhe kontributet e shumë shqiptarëve të shquar për forcimin e kësaj miqësie. 
Ndërsa gjatë takimit me komunitetitn shqiptar në Stamboll, Nishani shprehu mirënjohjen për kontributin që këto shoqata kanë dhënë për ruajtjen dhe promovimin e vlerave më të mira kulturore e historike të shqiptarëve në Turqi, si dhe vijimin e ruajtjes dhe forcimit të lidhjeve miqësore mes dy popujve.
Presidenti Nishani e konsideroi komunitetin e shqiptarëve në Turqi si një prej komuniteteve më të mëdha jashtë trevave shqiptare, si dhe theksoi se shqiptarët në Shqipëri, Kosovë e kudo tjetër janë krenarë me kontributin që ky komunitet ka dhënë për rimëkëmbjen ekonomiko-sociale të Shqipërisë pas ndryshimeve demokratike, për pavarësinë e Kosovës, si dhe përmirësimin e kushteve e të drejtave të shqiptarëve në rajonin e Ballkanit.
Gjithashtu, Presidenti i Republikës zhvilloi homazhe edhe në varrin e atdhetarit të shquar Sami Frashëri, ku vendosi një kurorë me lule me dedikim të posaçëm.