Thirrja e Vasilit: Ekonomia në alarm, miliona të tjera interesa për tu paguar, për shkak të borxheve të çmendura të qeverisë!

99
Nga Petrit Vasili/

Sigal

Ekonomia ne alarm, Miliona te tjera interesa per tu paguar, per shkak te borxheve te çmendura te qeverise!

Banka Qëndrore Evropiane vendosi te rrisë normen baze te interesit duke e cuar ate ne nivelin e 0.5 %.
Nje vendim ky i marre per te mbajtur nen kontroll inflacionin.
Gjithashtu Banka Qendrore Europiane ka paralajmeruar edhe nje rritje tjeter ne shtator.
Por cfare do te thote kjo per buxhetin e Shqiperise:
📌Sot Shqiperia financohet ne nje % shume te rendesishme me borxh ne monedhen Euro.
📌Te mos harrojme vetem ne 2021 mori nje borxh 700 ml euro eurobond.
📌Pra e thene qarte interesat, qe ne do te paguajme per borxhet e qeverise do te jene akoma me te shtrenjta.
📌Ne buxhetin e vitit 2022 ne do te paguajme 53 milione dollare interesa.
📌Vitin tjeter kjo pagese e interesit do te jete dhe me e larte, sepse borxhi ne Euro eshte shume i larte,
📌Por dhe borxhi ne monedhen vendase do te jete me i shtrenjte sepse dhe Banka e Shqiperise e ka rritur normen baze nga 0.5% ne 1%, pra dyfishin.
Nje menaxhim mizerabel i ekonomise nga Rama dhe Rilindja po e con situaten drejt rendimit te vazhdueshem dhe pa kthim.
Kerkohet nje debat serioz, qe keta aventuriere politike perpiqen ta shmangin me propagande idiote.
Te gjithe ekspertet e ekonomise duhet te thone mendimin e tyre.
Ekonomia shqiptare eshte ne udhekryq shume te rrezikshem ku te gjitha pasojat katastrofike po bien mbi qytetaret e thjeshte.