Spartak Ngjela: Përmbytjet, vepër e peshqve të mëdhenj/ Ja ç’vjen pas tre muajsh

608
Ja se çfarë ju ka krijuar korrupsioni shqiptarëve: përmbytjen tërësore nga rreshjet. A e dini sepse-në? Sepse lumenjtë dalin nga shtrati se bllokohet derdhja tyre në det. Sepse që nga viti 1992 e deri në vitin 1997 hajdutët i shitën për skrap të pesë dragat që thellonin grykë-derdhjen e pesë lumenjve të mëdhenj të Shqipërisë.
Sepse janë prishur të gjithë kolektorët dhe kanalet kulluese nga batërdia e korrupsionit masiv të kryetarëve të bashkive, kryetarëve të komunave dhe të gjithë kryeministrave. Sepse kanë dashur ta kthejnë Shqipërinë në një tokë të pajetueshme . Sepse kanë menduar të fitojnë para me korrupsion e të ikin. Por tani janë të gjithë të kapur. E gjithë kjo që shihni se po ndodh si përmbytje dhe ajo që ka ndodhur, është vepër e peshqve të mëdhenj. Qeveria anti korrupsion që vjen pas tre muajsh, me rrëzimin e qeverisë qesharakë Rama, duhet ta ketë përparësi rikthimin e sigurisë kombëtare nga përmbytjet. Le të kushtojë sa të dojë. Ky është një imperativ i kohës. Eliminimi i peshqve të mëdhenj dhe garantimi i sigurisë kundër përmbytjeve duhet të jenë detyrimet kryesore të qeverisë anti korrupsion.
Sigal