Sondazhi: Opozita 48.8%, Rilindja e Ramës 37.7%

53
Sigal

Dje u publikua sondazhi i prestigjiozes angleze “Flame Tree Advisors” ku Opozita e Bashkuar nëse zgjedhjet do të ishin sot fitonte mbi 79 mandate. Kriza e rëndë ekonomike, mbyllja e bizneseve, abuzimet me paratë e tërmetit, keqmenaxhimi i covid-19, vdekjet, mos rimbursimi i ilaçeve, PPP, punsimet me kontratë etj. pritet ta thellojnë humbjen e “Rilindjes” duke e zbritur në 35 %. Vota për kryeministrin e ardhshëm: Basha 54.6%, Rama 36.5 %. Ja sondazhi i plot

Sondazhi i ‘Flame Tree Advisors’ në SYRI TV. Shqiptarët, nëse zgjedhjet do të ishin sot, do të votonin:

Opozita e Bashkuar 48,8%, PS 37,7%. Kryeministër Basha 54,6 %,  Rama 36,5 %

Sontazhi më i fundit i ‘Flame Tree Advisors’ tregon se shqiptarët edhe më shumë po i besojnë Opozitës së Bashkuar, si forcë qeverisëse, ndërsa Lulzim Basha si kryeministër. Sondazhet, krahasuar me një muaj më parë tregojnë, se PS-ja dhe kryeministri Rama po humbasin elektorat, ndërkohë, që elektorati shqiptar po oreientohet drejt votës për Opozitën e Bashkuar dhe Lulzim Bashën për kryeministër.

Si e vlerësojnë shqiptarët punën e Ramës dhe Opozitës në 8 vitet e fundit?

Në fund të 8-vjeçarit qeverisës shqiptarët janë të zhgënjyer nga Edi Rama. Këtë e ka treguar sondazhi i ‘Flame Tree Advisors’.

53.8 e shqiptarëve mendojnë se puna e Edi Ramës në 8 vite është e keqe.

38.9 për qind e të të pyeturve mendojnë se puna e opozitës në 8 vitet e fundit mendojnë se është punuar mirë.

46.1 për qind e shqiptarëve mendojnë se gjendja ekonomike dhe sociale është përkeqësuar që kur në qeveri ka ardhur Edi Rama.

48,8 % e shqiptarëve do të votonin Opozitën e Bashkuar.

37,7% e shqiptarëve do të votonin Rilindjen Socialiste.

54,6% e shqiptarëve do të votonin Lulzim Bashën për kryeministër.

365 % e shqiptarëve do të votonin Edi Ramën për kryeministër.

 Pyetja 1

Si do ta vlerësonit punën që po bëhet nga Edi Rama si Kryeministër i Shqipërisë?

Janar                      Shkurt                 Diferenca

Mirë                                           36.6%                    31.5%                   -5.1%

Keq                                            52.8%                     53.8%                    1.0%

Pyetja 2

Sipas mendimit tuaj, çfarë mendoni për punën e opozitës gjatë 8 viteve të fundit

Përqindje

Mirë                                           38.9%
Mesatar                                      25.5%
Keq                                            25.6%

Pyetja 3

Gjatë 8 viteve të fundit, a mendoni se situata juaj personale ekonomike është përmirësuar, përkeqësuar apo nuk ka ndryshuar që kur Edi Rama u bë Kryeministër?

Përqindje

Përmirësuar                               24.4%
Përkeqësuar                               46.1%

Pyetja 4

Janar                      Shkurt                 Diferenca

Po, është koha për një ndryshim                      65.2%                     66.1%                    1.0%

Pyetja 5

Cila nga pohimet e mëposhtëme është më afër pikëpamjeve tuaja?

Janar                      Shkurt                 Diferenca

Shqipëria ka nevoj për një
ndryshim dhe fillim të ri            60.6%                    62.3%                     1.7%
Shqipëria ka nevojë për
vazhdimësi                                 29.6%                    28.7%                    -0.9%

Pyetja 6

Zgjedhjet parlamentare do të mbahen në prill 2021. Sa të ngjarë ka që ju të votoni në këto zgjedhje ?

Janar                      Shkurt                 Diferenca

Ka shumë të ngjarë/mundësi         51.8%                    56.2%                      4.4%

Pyetja 7

Zgjedhjet e ardhshme të përgjithshme do të zhvillohen në prill, si do ti vlerësonit këto zgjedhje?

Vendimtare për të ardhmen e Shqipërisë                  93.9%

Pyetja 9

Nëse zgjedhjet parlamentare do të mbaheshin sot, për cilën parti do të votonit?

Shkurt projeksioni i votës

Partinë Demokratike/ Lulzim Basha                                                       33.9%            36.8%
LSI- Lëvizja Socialiste për Integrim/ Monika Kryemadhi                       8.9%              9.2%
PDIU Partia për Drejtësi Integrim dhe Unitet/ Shpëtim Idrizi                  2.2%             2.5%
Koalicioni i OPOZITËS SË BASHKUAR/ Lulzim Basha                     46.0%           49.1%
Partinë Socialiste/ Edi Rama                                                                   38.5%           40.1%

Pyetja 10

Pavarësisht për cilën parti do të votoni, midis Partisë Socialiste të udhëhequr nga Edi Rama dhe këtij koalicioni të Opozitës së Bashkuar (PD + LSI), cili mendoni do të fitojë zgjedhjet që do të mbahen më 25 prill?
Përqindje

Partia Socialiste e Shqipërisë                       37.7%
Koalicioni i Opozitës së Bashkuar               48.8%
Të pavendosur                                                7.6%

Pyetja 11

Midis Edi Ramës dhe Lulzim Bashës, kush mendoni se do të ishte Kryeministri më i mirë për Shqipërinë

Janar                    Shkurt                 Diferenca

Edi Rama                                  38.7%                    36.5%                     -2.2%
Lulzim Basha                           53.2%                     54.6%                      1.4%

 

48,8 % e shqiptarëve do të votonin Opozitën e Bashkuar.

37,7% e shqiptarëve do të votonin Rilindjen Socialiste.

54,6% e shqiptarëve do të votonin Lulzim Bashën për kryeministër.

365 % e shqiptarëve do të votonin Edi Ramën për kryeministër.

 

53.8 e shqiptarëve mendojnë se puna e Edi Ramës në 8 vite është e keqe.

38.9 për qind e të të pyeturve mendojnë se puna e opozitës në 8 vitet e fundit mendojnë se është punuar mirë.

46.1 për qind e shqiptarëve mendojnë se gjendja ekonomike dhe sociale është përkeqësuar që kur në qeveri ka ardhur Edi Rama.