Sondazhi i kompanisë italiane te Ora News parashikon edhe fituesin e zgjedhjeve të 23 Qershorit

574
Sigal

Koalicioni i majtë, i PS-së fiton me 45,6% zgjedhjet parlamentare

 Dje në emisionin special “Tonight Ilva Tare”  kishte ftuar Antonio Noto-n, drejtori i institutit IPR Marketing, kompani, e cila po zhvillon sondazhin e zgjedhjeve në Shqipëri. Nga ky sondazh, ku morën pjesë 1.000 qytetarë nga i gjithë vendi, u dhanë shumë rezultate lidhur me situatën parazgjedhore, parashikime për fituesit, përqindjen që mund të marrin koalicionet dhe secila parti.

 Pyetjes se si e vlerësoni punën e qeverisë deri tani në politikat ekonomike shqiptare i janë përgjigjur: Pozitivisht 33,9%….

Negativisht 48,2%……

As pozitive as negative 14.1%…….

 Nuk e di 3.8%

 Pyetjes se si e vlerësoni punën e qeverisë deri tani në fushën e politikave sociale përgjigja është:

38,6% pozitivisht…….

41,5% negativisht……

13,2% as pozitive as negative…….

6,7% nuk e di.

 Pyetjes se si e vlerësoni punën e opozitës të udhëhequr nga Edi Rama:

pozitivisht 31,5%…..

Negativisht 37,2%……

as pozitive as negative 21.1%…..

Nuk e di 10.2%

 Pyetjes se si mendoni për një bashkim ekonomik mes Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë dhe Malit të Zi, shqiptarët i janë përgjigjur:

Pro 59.4% …..

Kundër 30.5%….

nuk e di 10.1%

 Pyetjes se çfarë do të preferonit të kishte mes Shqipërisë dhe Kosovës, shqiptarët i janë përgjigjur:

Një integrim të fortë ekonomik dhe doganor 61.1%….

Një shtet federativ/bashkim 27.1%….

Nuk e di 11.8%

 Pavarësisht nga preferencat tuaja, kush mendoni se do fitojë zgjedhjet përgjigja është;

Koalicioni i djathtë 28,9%….

Koalicioni i majtë 45,6%…

 Tjetër 0,6%….. Nuk e di 24,9%

 Përfundimtarja me një grup prej 1000 qytetarësh

Pyetjes se, kush i fiton zgjedhjet në Shqipëri përgjigja është:

 PS 36%…

LSI5,5%….

PBDNJ 1%..

PSD 1%…

G99 0,5%….

PDS 0,5%….

Koalicioni i majtë 44.5 %

—————————————————————-

PD 37%….

 PR 1,5%….

PDIU 1,5%…..

 PAA 1%….

LZHK 0,5%….

Koalicioni i djathtë 41.5%

————————————————————–

FRD 4,8%….

AK 4,8%…..