Puçi i Dvoranit të KED, nxjerr lakuriq reformën në drejtësi. Roli i armatës Ruçit -Gjoni dhe dy ambasadorëve të ShBA dhe BE..

765
Sigal

Nga Prof.Dr.Elmaz Sherifi

Kryetari i Shtetit po denoncon me fakte ” pucin kushtetues”. Iniciator i deformimeve te procedurave per emerimin e anetareve te Gjykates Kushtetutese eshte kryetari i Keshillit te Emerimeve ne Drejtesi. Bashkepuntor jane bere Kuvendi dhe ministria e drejtesise. Me heshtjen e tejzgjatur ne kete bashkepunim perfshihen edhe Ambasada e SHBA dhe Delegacioni i BE. Te shohim si do reagoj Komisioni i Venecias, pas kerkeses qe iu be nga Kryetari i Kuvendit dhe Kryetari i Shtetit per procedurat e emerimit te anetareve te Gjykates Kushtetutese. Tani te gjithe ata qe deshirojne suksesin e asaj qe eshte trumbetuar si Reforma ne Drejtesi, po e shohin ne ekran, se si eshte realizuar “Puci Kushtetutes e Institucional”, qe emertohet si “grusht shteti” ! Meta ka tejkaluar cdo etik te kryetarit te shtetit ne komunikimin publik, pasi askush nuk i pergjigjet zyrtarisht kerkesave te tij. Kryetari i Shtetit ka te drejte te “ulurij”, kur shkeljet e kushtetutes, te ligjeve e procedurave te emerimeve jane te dukshme dhe ata qe pretendojne se jane “haruesit e reformes” i hoqen kompetencat kryetarit te shtetit per hetimin, te cilit kushtetuta i’a njeh ! Edhe “Baba Taku” dha leksion ceshte grushti i shtetit. Dhe ka shume te drejte. Sepse deputet behej nga lista e socialisteve, dhe aktivitetin e kryente te Meta. Prandaj mund te thosha se “kur shikoj prapa, jam kunder Metes. Kur shoh perpara jam me kryetarin e shtetit, qe denoncon shkeljet Kushtetutese” ! Pas denoncimit te fakteve eshte ne prove SPAK !