Presidenti Meta përgjigjet nga Prishtina lidhur me deklaratat e sotme për “Ballkanin e Hapur”:

241
Sigal

Procesi i Berlinit është gjithëpërfshirës dhe ka dhënë rezultate konkrete, pasi shoqërohet me garancitë dhe mbështetjen financiare të BE, që ka ngritur mekanizma zbatues dhe monitorues. Përkundrejt kësaj, “Ballkani i Hapur” është nisëm përçarëse dhe përjashtuese.