Platforma e PD për reformën zgjedhore, ja 12 kërkesat

256

Platforma e Partisë Demokratike për reformën
zgjedhore është prezantuar publikisht sot. Kjo është një platformë e dorëzuar në
Komisionin e Reformës Zgjedhore, pra në Parlamentin shqiptar, që më 17 maj të
këtij viti. Kanë kaluar 7 muaj e gjysmë dhe opozita ka kërkuar në mënyrë të
vazhdueshme për zbatimin e kësaj platforme, sigurisht në një proces negocimi
politik dhe teknik në Komisionin e Reformës Zgjedhore, por për fat të keq, jemi
ndeshur në mënyrë konstante me shmangien, refuzimin apo kundërshtimin, nga
mazhoranca, nga Partia Socialiste, nga Lëvizja Socialiste për Integrim, në
forma të ndryshme gjatë gjithë kësaj periudhe. Reforma zgjedhore është
konsideruar nga Partia Demokratike që në fillimet e saj si një nga reformat më
të rëndësishme, bashkë me Reformën në Drejtësi, madje siç po e kuptojnë të
gjithë tani, ndoshta është edhe reforma më e rëndësishme.

 

DEKRIMINALIZIMI
I PROCESIT ZGJEDHOR

FINANCIMI I PARTIVE DHE FUSHATES,

PRESIONI MBI ADMINISTRATEN.

MEDIA DHE FUSHATA

LISTAT E ZGJEDHESVE DHE SISTEMI I ADRESAVE

VOTIMI I EMIGRANTEVE 

ROLI I POLICISE NE ZGJEDHJE.

FORCIMI I POLITIKES PENALE

REFERENDUMET DHE SISTEMIN ZGJEDHOR