Përgjimet e Antimafies Italiane

42
Sigal

Anëtarët e Ngraghetës pohojnë se, duke u dhënë 20% të kontratës qeveritarëve shqiptarë mund të marrin çdo lloj pune në Shqipëri. Krahas ndërtimit dhe gradaçelave, mafia është e interesuar edhe për HEC-et, hekurudhat, prodhimet dhe mishit dhe tenderat e spitaleve

Anëtarët e Ndragetas janë plotësisht të qartë se duke dhënë rryshfet mund të marrin çdo lloj pune në Shqipëri. Krahas ndërtimit të grataçelave përmes kontakteve të ofruara nga biznesmeni i njohur si “Nik” në Bashkinë e Tiranës dhe nëpër ministri, ata janë të interesuar të futen edhe në biznesin e ndërtimit të hekurudhave dhe pse jo, në atë të prodhimit të mishit.

Zbardhjet e reja të përgjimeve

Zbardhen të tjera përgjime të Antimafias së Katanzaros, e cila goditi pak ditë më parë një grup mafioz në Itali, ndërsa ekzekutoi 48 urdhër-arreste, mes tyre dhe për shtetas shqiptarë. Përgjimet telefonike të personave në hetim nxorën ndër të tjera dhe Shqipërinë dhe se si mund të bëhet biznes në vendin tonë përmes korrupsionit në nivelet e larta. Në këtë dosje përmenden se si fitohen tenderat në vendin tonë dhe pagesa e 20%-it, duke iu referuar shqiptarit me emrin ‘Nik’.

Pjesë nga dosja

GALLO i tregon treshes SPEZIALI, LARUSSA dhe BRUTTO për atë se si punohet në Shqipëri për kontrata në sektorin publik, duke aluduar qartë për ryshfet.

BRUTTO: …Në qendër të Tiranës?

GALLO: qiejgërvishtësit e rinj shesin 3800-4000 euro metrin…dhe kostoja… e dini cila është kostoja maksimale? 510 euro…

SPEZIALI: or nëse bëni gjë luksoze…

GALLO: Ai më tha nëse gjen sipërmarrësin ky Nik është një karakter i vlefshëm…

BRUTTO: Dhe nuk mund të flasim për këtë me këtë…

GALLO: Dhe tani ta shohim, tani ai vjen në Itali… më 9 ju jeni në Romë…

SPEZIALI: 9?

GALLO: 9 nëntor…ai është president…

SPEZIALI: Në Romë?

GALLO: Nëse jeni në Romë më 9 nëntor…ai është President i Grupit SOL në Shqipëri…ata të oksigjenit, furnizojnë spitalet…ai është i lidhur me ENEL, kjo është e lidhur me të gjithë…dhe ai më tha qartë, ata duan 20% të kontratës, ata duan, më tha ai…por nëse ata paguajnë për të…(shqiptari i referohet NIK)

SPEZIALI: Në Shqipëri…pallati i Kulturës në Piazza, e bukur…

GALLO: Ka shumë barezë ka shumë.. por besoj se për ndërtesa të mëdha nuk presin italianë…

Data: 28.10.2017 09:08:27

Gallo Antonio, në shoqëri të BRUTTO Tommaso dhe BRUTTO Saverio. (Gallo, njihet ndryshe si ‘Princi’)

Gallo: (duke parë Saverio) ti NIK ti ke qenë aty?…

Brutto S.: eh jo u nisa…

Gallo: E cova (i referohet a D’alessandro Luciano) tek njeri, njeri…ku është SOL (i referohet shqiptarit Nik (dhe takimit të dokumentuar përmes spyëare)

Burri: Po…

Gallo: “Komandoni presidentin…..Kryeministrin….edhe i kam thënë qartë….në sy të Luciano….i thashë më jep prokurën e ENI inc….se marrin 20% (ryshfet) ato”

Burri: “Po..”

Gallo: “…ok?…në Janar edhe në spitale….në janar…(zhurma)”