Partizan Myftari/ RILINDJA

319
Sigal

Rilindja nuk është ajo që ndan atë që ka mbetur, që rregullon ata pak qeveritarë që s’kanë marr; që t’i bësh qejfin ndonjë kërthi të ri në politikë dhe të zëvendësoj thjesht blloqet me tablete.

Rilindja fillon nga dënimi i krimit, nga shpronësimi i pasurisë së vjedhur, nga hetimi i vilave të ngritura prej mafiozëve politik, shpënia para ligjit e peshqve të mëdhenj, gjetja e blloqeve “të humbur” dhe jo të laj b…. duke dënuar cironkat e vogla si për ta bërë Rilindjen dasma me nuse çingijesh. Këtë Rilindje që po mbush vitin e më shumë kur i vunë emrin, unë nuk po e shoh.
Rilindja bën dasma çingijesh me votën e popullit falë kompromiseve me ngjala.
Rrofshin çingijet!