Neritan Ceka: Ky është shtet policor, që godet qytetarimin

62

Prof. Dr.  Neritan Ceka: Kjo është diktaturë, po goditet qytetërimi!

Godina kryesore e absuditetit është kultura kombëtare, u rrëzua një monument i kulturës shqiptare. Në vend që të trajtohej si një memorie historike u godit pa asnjë arsye duke shkelur kushtetutën e një shteti civil dhe nuk pritet vendimi i Gjykatës Kushtetuese. Këtu kemi një padi të bërë nga presidenti i Republikës. Nuk respketohet as ligji as institucioni. Është një goditje që i jepet çështjes së qytetërimit. Kemi një shumicë të imponuar dhe të vjedhur nga ato që janë demaskuar. Tani ka diktatura të cilat janë kundër shtetit njerëzor dhe këto janë më të rrezikshme se dikaturat njerëzore.