Ministri i Financave bën një parashikim mbresëlënës për ekonominë: Në fund të mandatit…

395
Ministri i Financave dhe Ekonominë Arben Ahmetaj ka folur për disa nga objektivat kryesorë që do të marrë ministri e tij për gati 100 ditët e ardhshme. “Përsa i përket deregulimit dy tre statistika do jenë ndihmëse.
Ndërkohë në fund të 100 ditëve do të kemi gati ligjin e paketave për lejet dhe licencat. Betaja kundër infromalitetit.
Në fazën e parë kemi komunikuar me 13 mijë tatimpagues. Qëllimi i antiorfalimiteti është edukimi i tatimpagueseve. Buxheti dhe paketa fiskale.
Në fund të mandatit patëm një rritje me mbi 5.5 të buxhetit. Ajo që mund të them është se në 2018 borxhi do të ulet me 2.2% të prodhimit të brendshëm bruto” tha Ahmetaj.
Sigal