Meta: Pranimi i fajësisë nga McGonigal provoi përgjegjësitë penale që rëndojnë mbi Ramën

16
Sigal

Kreu i Partisë së Lirisë, Ilir Meta ka reaguar lidhur me lajmin e fundit, teksa Charles McGonigal u deklarua fajtor për akuzat lidhur me vendin tonë.

Meta shkruan se me pranimin e akuzave nga ish-zyrtari amerikan, tanimë provohet edhe “përgjegjësia penale që rëndon mbi Kryeministrin dhe detyrimin e drejtësisë shqiptare për të mbrojtur ligjshmërinë dhe interesin e lartë publik.”

Sipas tij, tashmë “prokurorët amerikanë vërtetuan pagesat e paligjshme dhe korruptive për qëllime politike dhe financiare në këmbim të goditjes mafioze të opozitës duke keqpërdorur një zyrtar të lartë të FBI.”

Postimi i Ilir Metës:

McGonigal pranoi përfundimisht fajësinë e tij për të gjitha akuzat lidhur me Shqipërinë në Gjykatën Federale të Uashingtonit.

Ai pranoi të gjitha faktet e Prokurorisë, përfshirë edhe takimet e paligjshme me Kryeministrin Rama.

U vërtetuan nga prokurorët dhe u pranuan nga McGonigal pagesat e paligjshme dhe korruptive për qellime politike dhe financiare në këmbim të goditjes mafioze të opozitës duke keqpërdorur një zyrtar të lartë të FBI.

Pranimi i fajësisë nga McGonigal provoi përgjegjësitë penale që rëndojnë mbi Kryeministrin dhe detyrimin e drejtësisë shqiptare për të mbrojtur ligjshmërinë dhe interesin e lartë publik.

Përdorimi i zyrës së Kryeministrit për të asgjësuar pluralizmin politik në vend është shërbimi më i madh që i bëhet paligjshmërisë dhe veprimtarisë mafioze dhe kriminale.