“Mbyll një shkollë, hap një burg”/ Berisha: Janë mbyllur 620 shkolla, u trefishua krimininaliteti!

235
Sigal

Kryetari i PD, Sali Berisha, ngriti shqetësimin e mbylljes së shkollave vitet e fundit në Shqipëri, gjatë takimit që zhvilloi me ekspertë të arsimit.

Berisha tha se janë mbyllur 620 shkolla, ndërsa është trefishuar numri i burgjeve dhe është rritur kriminaliteti.

“Shkollat në Shqipëri mbyllen njëra pas tjetrës. Janë mbyllur 620 shkolla. Ndërkohë është dyfishuar numri i policëve. Është 2-3-fishuar kriminaliteti. Janë 2-3-fishuar burgjet. Aksioma e njohur, “hap një shkollë të mbyllësh një burg”, këtu është shndërruar “mbyll një shkollë, të hapësh një burg””, u shpreh Berisha.

Berisha premtoi se arsimi do të jetë prioritet i qeverisjes së PD.

“Ndaj dhe duke garantuar ju se për ne edukimi është një proces themelor duke filluar nga pasqyrimi i tij dhe reflektimi i tij në identitetin tonë kombëtar, në të sotmen dhe të ardhmen tonë, ne e kemi dhe do ta kemi këtë proces, procesin më serioz të veprimtarisë së PD nesër në pushtet”.