LSI Elbasan, Ergi Shkëlqimi : Emigrimi i të rinjve është një plage që nisi gjatë viteve 90′ e po vazhdon edhe sot, duke prekur 2 breza.

145
Sigal

Me anë të një postimi në rrjetet sociale, Ergi Shkëlqimi, anëtar i Kryesisë së LSI Elbasan, ka shprehur mendimin e tij mbi largimin e të rinjve drejt emigracionit dhe probleme të tjera të qeverisë Rama.

“Emigrimi i te rinjve eshte nje plage qe nisi gjate viteve 90′ e po vazhdon edhe sot, duke prekur 2 breza.

Nje nga zonat me te prekura nga shpopullimi eshte qyteti i Elbasanit ku une jetoj. Forca vitale e te rinjve mungon per shkak politikave te gabuara qe jane ndjekur, kryesisht vitet e fundit.” – shprehet ai në postimin e tij.

Postimi i tij i plotë :

Ergi Shkelqimi

Anetar i Kryesise se LSI Elbasan

Emigrimi i te rinjve eshte nje plage qe nisi gjate viteve 90′ e po vazhdon edhe sot, duke prekur 2 breza.

Nje nga zonat me te prekura nga shpopullimi eshte qyteti i Elbasanit ku une jetoj. Forca vitale e te rinjve mungon per shkak politikave te gabuara qe jane ndjekur, kryesisht vitet e fundit. Eshte e pafalshme qe te krijohet nje vale e tille emigrimi vetem qe nje bashkesi e vogel si rilindja te kenaqen me dreka e darka ne Dubai me vlere te tavolines e cila eshte qindra here me e larte se rroga e te rinjve ne Elbasan qe pervec studimeve edhe punojne. Me aq para sa harxhohen ne keto darka mund te ndihmohen sipermarrje te nisura nga te rinj apo te perdoren per tu dhene mundesi te rinjve te qendrojne ketu e jo te vazhdojne kete trend largimi.

Perfaqesuesit e rilindjes le t’i hane darkat e luksit deri me 25 Prill, kur te rinjte e Elbasanit dhe gjithe Shqiperise do te votojne forcen politike qe mendon dhe vepron per te rinjte, qe ka ne fokus politikat rinore dhe qe do ta beje Elbasanin dhe Shqiperine shtepine e te rinjve.