Kreu i PPE Gahler kryqëzon Varhelyi për Ramën dhe Teatrin Kombëtar

57


Ditën e sotme, në Komisionin e Jashtëm të Parlamentit Europian ndërsa diskutohej për Buxhetin e Partneritetin Lindor, kreut të PPE Michael Gahler ju drejtua një pyetje bombë nga titullari i Grupit PPE Michael Gahler për Komisarin e Zgjerimit Varhelyi.

Pyetje bombë nga titullari i Grupit PPE Michael Gahler për Komisarin e Zgjerimit Varhelyi: “Shkatërrimi i Teatrit Kombëtar nga KM Rama a është për ju edhe shkatërrim i shanseve të Shqipërisë për negociata dhe për t’ju bashkuar Europës?”
Kjo pyetje u bë sot pasdite në Komisionin e Jashtëm të Parlamentit Europian ndërsa
diskutohej për Buxhetin e Partneritetin Lindor
Michael Gahler është Eurodeputet (PPE, Gjermani) koordinator për çeshtjet e jashtme e të zgjerimit i grupit parlamentar të Partisë Popullore Europiane e koordinator i tij në Komisionin e Jashtëm.
Komisioneri Varhelyi në përgjigjen e tij theksoi se vërtet cdo shtet vendos vetë për teatrot e monumentet por jo duke përjashtuar aktorët e rëndësishëm, por duke i përfshirë të gjithë grupet e interesit në konsultim e vendimmarrje. I thashë Ramës në telefon se duhej t’ a kishte evituar konfrontimin dhe të kishte shmangur veprime të tilla.


Michael Gahler është Eurodeputet (PPE, Gjermani) koordinator për çeshtjet e jashtme e të zgjerimit i grupit parlamentar të Partisë Popullore Europiane e koordinator i tij në Komisionin e Jashtëm.
Komisioneri Varhelyi në përgjigjen e tij theksoi se vërtet cdo shtet vendos vetë për teatrot e monumentet por jo duke përjashtuar aktorët e rëndësishëm, por duke i përfshirë të gjithë grupet e interesit në konsultim e vendimmarrje. I thashë Ramës në telefon se duhej t’ a kishte evituar konfrontimin dhe të kishte shmangur veprime të tilla.