KQZ vendos sot kush do të zëvendësojë Eduart Halimin në parlament

543
Komisioni Qendror i Zgjedhjeve do vendosë sot cdo të bëhët me mandatin e lënë prej deputetit të Partisë Demokratike Eduard Halimi.
Burimet kanë bërë të ditur se anëtarët do të diskutojnë mbi kërkesat e dy kandidateve të listë, Juvina Jani dhe Monika Qosja, të cilat mësohet se refuzojnë të marrin mandatin.
Në listën e PD për Beratin, pas Halimit i dyti në rradhë është Aatrit Veliaj dhe i treti Lefter Maliqi i cili tashmë duket se ka kaluar me PS, por për shkak të përcaktimit të kuotave gjinore, mandati i lënë prej Halimit i kalon Juvina Janit, e në rast se edhe ajo e refuzon është Monika Qosja që duhet të ketë të drejtën.
Por të dy kandidatet ditën e deklaratës së Halimit u shprehën se nuk dëshirojnë të jenë pjesë e parlamentit shqiptar duke paraqitur arsye personale.
Sigal