‘Kodi i Sjelljes’ për stafin e OSBE, ja dy shkeljet flagrante të Bernd Borschardt

243
Sigal

Ambasadori i OSBE në Tiranë, Bernd Borchardt, me sjelljen e të pahijshme të dhe të turpshme mbrëmjen e së dielës, duke i treguar gishtin e mesit protestuesve të Unazës së Re, ka shkelur në mënyrë flagrante pikën 1 dhe pikën 3 të Kodit të Sjelljes të stafit të OSBE.

Siç mund ta shihni edhe më poshtë, dokumenti zyrtar, që është obligues për çdo punonjës të OSBE, mbi të gjitha për nivelin e ambasadorit, pika 1 dhe pika 3 e “Kodit të Sjelljes” janë shkelur hapzati nga Borschardt. E para për sjelljen e pahijshme dhe e dyta për njëanshmërinë e tij politike në Shqipëri.

Por çfarë thonë konkretisht këto dy pika në Kodin e Sjelljes për punonjësit dhe stafin e OSBE?

PIKA 1.

Sjellja e zyrtarëve të OSBE-së

Zyrtarët e OSBE-së duhet të sillen në nivelin më të lartë personal dhe niveli profesional në çdo kohë, ndërsa është në detyrë dhe në detyrë, me qëllim që të përfaqësojnë me sukses OSBE-në.

Zyrtarët e OSBE-së nuk duhet të veprojnë në një mënyrë e cila sjell diskreditim pranë Sekretariatit, Institucionit ose Misionit tetë cilat ata janë caktuar, për stafin e tij dhe për OSBE-në në përgjithësi.

Ata do të përputhen me parimet, normat dhe angazhimet e OSBE-së dhe respektohen deri në mandatin e Institucionit ose Misionit të tyre përkatës në kryerjen e tyre detyrat.

Image

PIKA 3