Fleckenstein jep lajmin e mirë: Asnjë kusht shtesë për Shqipërinë, negociatat çelen…

451
Raportuesi për Shqipërinë në Parlamentin Europian, Knut Fleckenstein, pas vizitës së tij në Tiranë disa ditë më parë, thotë se nuk ka asnjë kusht shtesë për Shqipërinë për çeljen e negociatave. Përmes një postimi në rrjetin social “Facebook”, eurodeputeti thekson se kohëzgjatja e negociatave varet nga reformat, duke u shprehur se duhet të vijohet me ralizimin dhe zbatimin e tyre.
Sipas Fleckenstein nese vijohet me reformat, negociatat për anëtarësim do të çelen në vitin 2018.
Gjatë javës së kaluar Raportuesi për Shqipërinë në Parlamentin Europian, Knut Fleckenstein ndodhej në Tiranë në një vizitë zyrtare, ku ka zhvilluar takime me krerët më të lartë të vendit dhe përfaqësues të partive politike.

POSTIMI I PLOTE
“Asnjë kusht shtesë!”
Ky ishte mesazhi im, të cilin u dhashë pas vizitës në Shqipëri si raportues për Parlamentin Evropian.
Në diskutimet me presidentin e Republikës, me kryetarin e parlamentit, me kryetarët e partive politike dhe ministrat për çështjet e brendshme dhe drejtësinë, si dhe me ambasadorët e shteteve anëtare të BE-së, situata e Shqipërisë ishte:
Nëse reformat në vend vazhdojnë të konkretizohen, negociatat e pranimit duhet të hapen në gjysmën e parë të vitit 2018.
Ky ishte mesazhi im, të cilin e lashë kur vizitoja Shqipërinë si raportues për Parlamentin Evropian.
Në diskutimet me presidentin e Republikës, me kryetarin e parlamentit, me kryetarët e grupeve politike dhe ministrat për çështjet e brendshme dhe drejtësinë, si dhe me ambasadorët e shteteve anëtare të BE-së, situata e Shqipërisë ishte Nëse reformat në vend vazhdojnë të ndiqen ose negociatat e pranimit duhet të hapen në gjysmën e parë të vitit 2018.
Njerëzit në Shqipëri shpresojnë për të dhe e meritojnë atë. Hapja e negociatave fillon një proces shumë-vjetor të afrimit. Kohëzgjatja e negociatave varet nga zbatimi i shumë reformave, por njerëzit do të shohin: ne në BE duam të bëjmë përparim. Një mënyrë e vështirë. Ne ndihmojmë!
Sigal