Aurel Plasari: Eurokrati Soreka flet në Shqipëri me gjuhën e Musolinit

505
Sigal

Intelektuali dhe studiuesi Aurel Plasari ka qenë shumë i ashpër sot edhe me disa diplomatë që predikojnë gjuhën e demokracisë paqësore që i shkon për shtat Edi Ramës.

“Njëri prej tyre eurokrati Luixhi Soreka, që vjen nga llagëmet e ministrisë së Brendshme në Romë i pandeh shqiptarët si injorantë mafiozë që nuk e dinë se për demokracinë luftohet dhe derdhet gjak. Të gjitha të drejtat në perëndim të votës, së pushimeve të paguara, të grave janë fituar me gjak”  – tha ai në emisionin e Adi Krastës.

Plasari e ka krahasuar gjuhën e italianit Soreka me atë të Musolinit i cili fliste për paqe, ndejtje urtë të populli në emër të kombit dhe emrit të vendit.

“Për më shumë lexoni librin “Liberal Fascisme” – ka thënë ai duke e shënjuar disa herë me emër ambasadorin e BE në Tiranë.