Ambasadori i Republikës së Kosovës në Austri, z. Sami Ukelli, nderoi veprimtarin e madh dhe shkencëtarin prof. dr. Eqrem Zenelaj

205
Prof. dr. Eqrem Zenelaj u prit në Ambasadë nga ambasadori, z. Sami Ukelli,i cili, para se tia dhurojë mirënjohjen, foli fjalë të mëdha dhe vlerësime për aktivitetin shkencor e kulturor të profesor Zenelajt. Ai tha se njerëzit e shkencës tëdijes e të kulturës si prof. Zenelaj meritojnë edhe më shumë se një mirënjohje, por ne si Ambasade kemi pasur një bashkëpunim të mirë mProfesorin i cili me arritjet dhe botimet e hulumtimet na bënë krenarë si shqiptarë dhe Kosovë.

 

Ndërsa prof. Zenelaj e falënderoi ambasador Ukellin për punën e shkëlqyer si ambasador i Kosovës në Austri. Prof. Zenelaj tha se krenohem me përfaqësimin diplomatik që zoti ambasador bën në Austri për krijimin e një klime bashkëpunimi me shkencëtarë e njerëz të kulturës në mërgatën shqiptarsi dhe në mbështetje të vazhdueshme të vlerave kulturore historike e shkencore.