Panariti: Përse është thelbësore që partitë opozitare të formojnë koalicione para zgjedhore përballë autokracisë parti shtet?

436
Sigal

Përse është thelbësore dhe vendimtare që partitë opozitare të formojnë koalicione para zgjedhore përballë autokracisë parti shtet?

Përgjigjen e jep Michael Wahman, profesor ne Departamentin e Politikës së Universitetit të Michiganit, në një artikull të botuar ne Revistën prestigjioze “Studime Elektorale”.
Sepse, shprehet ai, shumë studime kërkimore të kryera për këtë çështje, dëshmojnë se formimi i këtyre koalicioneve para zgjedhore nga forcat e opozitës është thelbësor dhe vendimtar për fitoren e zgjedhjeve.