Nora Malaj: Rilindja dhe pengmbajtja që po i bënë integrimit të Shqipërisë në BE!

352
Sigal

Ishim shumë pranë integrimit përpara Rilindjes me pak kushte të arritshme – tani zyrtarisht janë plot 15 kushte të vështira.
Për herë të parë në historinë e tij, Parlamenti Europian i ka vendosur Shqipërisë 15 kushte, që duhet të plotësohen para se të mblidhen për konferencën e përbashkët.
Të 15 kushtet nuk janë për shqiptarët ,por për qeverinë, këtë sekt të korruptuar që e renditi Shqipërinë të parën në listën e institucioneve ndërkombëtare për korrupsion, trafiqe, pastrim parashë, bashkëpunim me krimin e organizuar, mungesë të demokracisë, mos-përfaqësim të qytetarëve në pushtetin qendror dhe atë vendor, e shumë mëkate të tjera të cilat po paguhen nga shqiptarët e thjeshtë të cilëve ëndrra europiane po i venitet dita-ditës nga Rilindja, e cila qëllimisht ka marrë peng dhe po saboton integrimin e vendit.
Ky plan i errët për t’i mbajtur të burgosur shqiptarët ka vetëm një fajtor, Edi Ramën dhe çetën e tij të Rilindjes.

Nuk na takon ne të vendosim per të djeshmen por është ne dorën tonë të vendosim për të sotmen dhe të nesërmen që meritojmë.
Shqiptarët dhe Shqipëria meriton më shumë. Meritoinë më shumë burrat e gratë e ketij vendi , te trajton si qytetar europian, meritojnë të rinjtë e të rejat të ndertojnë jetën e tyre në kete vend te begatë , jo si skllever modern, meritojnë te moshurit e ketij vendi një moshim me dinjitet!
Nuk na takon ne te rifitojme te djeshmen, po na takon ne te rifitojme ose te humbim
te nesermen.”Bota është një vend i rrezikshëm për të jetuar; jo vetëm për shkak të njerëzve që bëjnë gjëra të këqija, por për shkak të njerëzve që i shohin ata dhe nuk bëjnë asgjë.”