Monolog i Jozefinit

360
Nga Luan Laze 
“Armiku i armikut tim, eshte miku im” Kjo thenie me ka frymezuar gjithnje. Ndersa ne rastin tim, jane te gjitha shqiptaret qe duan largimin e Kryemistrit. Kjo do te thote se, nuk ka vetem meshkuj si sillen si grate e keqija, por edhe gra te cilat jane frymezim per kesi llloj burrash. Ata mund te frymezohen nga morali yne, po une nuk kam te drejte te bej si ata? Pra te jem vetvetja! Ky eshte rasti im! Ky eshte synimi i levizjes time ne prag te zgjedhjeve.Te shpetoj armikun e armikut tim, dhe ta bej mik per vete. Sigurisht, edhe te marr ato privilegje qe burojne nga ky veprim burreror. Sa Jozefe e Jozefine ka pare bota! E pra, une sot jam vetem, Jozefini! Hajt ju marrsha t’ligat,o demokrat!
Jozefina Topalli (Gruaja e hekurt me perberje tallashi e gipsi)
Sigal