Hapu dhe të futemi

664
Sigal

Nga Kristaq Berxholi

THASHETHEME JANE, POR EDHE DALIN…

1. Gojet e liga thone se ne magazinat, me siguri te ISUV, ka gjendje 3 milione matrikuj, nderkohe thuhet se do behet tender me 1.2 miliarde leke, PERSE VALLE?.
Jo per gje, po matrikullimi nuk behet se fermeri nuk e ben me leke, baketite, numuri i tyre, per shkak te politikes jo FAVORIZUESE te Qeverise dhe Ministrise se Bujqesise, po ulet vazhdimisht, perse duhet ky tender, NESE ESHTE I VERTETE?.

2. Thone se ne sistemin RUDA, gjenden lope mbi 20 vjeç dhe dhen e dhi nga 15 vjeç, kjo pasi ne kete sistem nuk behet asnje levizje. Te jete e vertete valle?

3. Thashethemet duan te thone se makinat qe grumbullojne lekuret, megjithese te pakontrolluara laboratorikisht, vetem me nje certifikate veterinare, gjysem te mbushur gjysem te pa mbushur, JANE PAISUR ME ÇIP?! Tregetaret e lekureve ankohen per prishje tregu.
Pse prishet tregu?, nga makinat me çip?. Endra.
Personalisht nuk e besoj, pasi endra jane, por edhe dalin, thote Z. Fotaq.

A I DI GJE MINISTRIA E BUJQESISE PER KETO
ÇUDIRA NESE JANE TE VERTETA?