Patronazhistet ose duhet te ndeshkohen ose duhet pranuar se drejtesine e reformuar e ka kapur Rama…

82
Sigal

Nga kastriot islami
*
Ky eshte perfundim logjik; cdo tentative per ta kundershtuar kete perfundim logjik do te ishte ose retorike pavlere ose mashtrim publik…
*
Se pari ne vendet demokratike patronazhi lejohet me ligj, i cili ne Shqiperi nuk ekziston; kjo do te thote se gjithcka lidhet me kete aktivitet eshte i jashteligjshem.
*
Se dyti, ky rrjet i jashteligjshem i drejtuar nga Rama ka kryer per me teper veprime antiligjore duke grumbulluar te dhena konfidenciale dhe duke keqperdorur te dhenat shteterore e publike. Kjo mbetet per tu provuar…
*
Se treti, ky rrjet ka kompromentuar reformen ne drejtesi duke identifikuar si votues te Edi Rames shume nga drejtuesit e larte te institucioneve te reja te drejtesise…
*
Perfundimi eshte evident: ky rrjet,
duke qene kunder reformes ne drejtesi apo duke e kompromentuar rende ate, ky rrjet rezulton antishqiptar, antiamerikan dhe antishqiptar…kjo do te thote ndrydhe se ky rrjet eshte jo vetem i jashtligjshem dhe/ose ka kryer veprime antiligjore, por nese provohet se drejtuesit e gjyqsorit te reformuar jane sic i ka identifikuar ky rrjet me porosi te Rames, atehere rezulton se kjo reforme eshte antishqiptare, antiamerikane dhe antieuropiane pra eshte kunder interesave dhe vullnetit qe kane pasur shqiptaret ne shumice, dhe partneret tane kryesore, shba dhe be.
*
Uroj qe te mos jete keshtu, pra qe te pakten reforma ne drejtesi te mos jete demtuar nga tentativat dhe perpjekjet e Rames per ta vendosur gjyqsorin nen kontroll…Sinqerisht lutem dhe uroj shume per kete…

Por qe ky urim te jete realist duhet te ndeshkohet rrjeti i patronazhisteve se bashku me krye-patronazhistin…

Kjo ka gjasa te mund te ndodhe vetem ne 25 prill…Inshallah!