Princ Harry nis një veprim ligjor kundra qeverisë Angleze! Për çfarë bëhet fjalë?

97
Sigal

Princi Harry është duke ndërmarrë veprime ligjore kundër qeverisë lidhur me vendimin e saj për të hequr sigurinë e tij policore në Mbretërinë e Bashkuar dhe princi pretendoi se është ‘e pasigurt‘ që familja e tij të kthehet në MB pa të.

Avokatët që veprojnë për Harry-n, i cili u tërhoq nga detyrat mbretërore dy vjet më parë, i kanë shkruar një letër protokollit në Zyrën e Brendshme, duke treguar se ata do të kërkojnë një rishikim gjyqësor nëse familjes se Harry-t nuk u sigurohet siguria e vazhdueshme gjatë kohës që ata janë në Britani – për të cilën ata e bëjnë të qartë se ai është i lumtur ta paguajë.

Një deklaratë e lëshuar në emër të princit i referohet faktit se të tjerët që kanë lënë postet publike, siç bëri Princi Harry dy vjet më parë, kanë marrë ende mbrojtje nga policia.

Nëse çështja vazhdon, do të çojë në një betejë në Gjykatën e Lartë midis Ministrave dhe Princit Harry.

Harry dëshiron të sjellë djalin e tij Archie dhe vajzën e vogël Lilibet për vizitë nga SHBA, por ai dhe familja e tij nuk janë në gjendje të kthehen në shtëpinë e tyre sepse është shumë e rrezikshme, tha një përfaqësues ligjor.

Kjo vjen pas një incidenti në Londër në verën e vitit 2021, kur siguria e tij u rrezikua pasi makina e tij u ndoq nga fotografët paparacët ndërsa ai u largua nga një ngjarje bamirësie.

Princi dëshiron të financojë vetë sigurinë, në vend që të kërkojë nga taksapaguesit të paguajnë faturën, tha një përfaqësues ligjor i Harry-t.

Deklarata thoshte: “Siç dihet gjerësisht, të tjerët që kanë lënë postet publike dhe kanë një rrezik të natyrshëm kërcënimi, marrin mbrojtje nga policia pa asnjë kosto për ta”.

Harry po argumenton se ekipi i tij i mbrojtjes privat në SHBA nuk ka juridiksion adekuat jashtë vendit ose akses në informacionin e inteligjencës në Mbretërinë e Bashkuar që është i nevojshëm për të mbajtur familjen e tij të sigurt.

“Mbretëria e Bashkuar do të jetë gjithmonë shtëpia e Princit Harry dhe një vend ku ai dëshiron që gruaja dhe fëmijët e tij të jenë të sigurt”, tha përfaqësuesi ligjor i dukës në një deklaratë.