Qeveria shpenzon miliona për të pasur një rreze dielli, njihuni me një nga qytetet më të errëta në botë

31
Sigal

Nga shtatori deri në mars të çdo viti banorët e Rjukanit në Norvegji jetojnë në hije. Edhe pse e shohin diellin në shpatet e maleve që i rrethojnë, nuk e ndjejnë atë në fytyrë. Ata hanë mëngjes, drekë dhe darkë në errësirë. Nën mbulesën e errësirës, ​​ata shkojnë në shkollë dhe punojnë, shkojnë në dyqane dhe luajnë sport. Ata jetojnë në gjysmë errësirë ​​për gjashtë muaj të vitit.

Kjo është arsyeja pse autoritetet lokale investuan 5 milionë krona norvegjeze në vitin 2013 për të instaluar pasqyra diellore në male që reflektojnë pak dritë dielli në sheshin kryesor të qytetit edhe në ato muaj më të errët të vitit.

Dhe ndërsa disa ankohen se shumë para buxhetore janë shpenzuar për një rreze të vogël drite në një qytet të errët, të tjerë arrijnë në përfundimin se pasqyrat e kanë popullarizuar më tej Rjukanin në mesin e turistëve.

Qeveria shpenzon miliona për të pasur një rreze dielli, njihuni

Qeveria shpenzon miliona për të pasur një rreze dielli, njihuni