Njihuni me ishullin që bëhet i kuq çdo fund tetori, arsyeja do t’iu befasojë…

298

Çdo fund tetori, ishulli i Krishtlindjes bëhet i kuq, shumë i kuq.

Gjatë migrimit vjetor të gaforreve, gaforret endemike të kuqe të ishullit udhëtojnë nga shtëpia e tyre drejt bregut të ishullot për t’u çiftuar dhe për të lënë të vegjlit e tyre.

Kjo shpërngulje masive prej rreth 40 milionë gaforresh është një pamje spektakolare për tu parë. Ishulli i Krishtlindjes është vendosur në oqeanin Paqësor, në Australi dhe njihet për një klimë të ngrohtë tropikale.

Gjatë gjithë vitit në të ka një numër të madh gaforresh të kuqe por në fund të tetorit ka edhe shumë më tepër.