NASA bën llogaritjet dhe jep datën e saktë kur do të vijë fundi i botës

389
Sigal

Bazuar në teori konspirative, kanë qenë të shumta datat që thuhej se do të shënonin fundin e botës, por që asgjë nuk ka qenë e vërtetë.

Dhe për të gjithë ata që pyesin se kur do të vijë fundi i botës, NASA e ka tashmë një përgjigje. Një ekip që kryen kërkime në NASA llogariti se jeta në Tokë do të përfundojë pas një miliard vitesh, për shkak të rritjes së rrezatimit të Diellit.

Është përcaktuar që me kalimin e kohës, Dielli do të konsumojë oksigjenin e disponueshëm në Tokë, duke e bërë atë të pabanueshme. Sipas rezultateve të ekipit kërkimor, toka do të marrë fund pas një miliard vitesh.

Në artikullin e botuar, thuhej se toka oksigjenohet për shkak të rrezeve të diellit, por ky proces, i cili është shumë i ngadaltë, nuk ndikon në jetën e përditshme.

Sipas tyre, kur data të tregojë 1.000.002.021, sasia  oksigjenit në Tokë do të ulet në një nivel që nuk mund të jetohet.