Mënyra më e mirë për të zgjedhur një shalqi

104

Nuk do të jetë zyrtarisht verë nëse nuk do të keni shalqinin tuaj të parë të sezonit në tryezë.

Ka një art të caktuar për të zgjedhur shalqinin më të mirë. Por mos u shqetësoni, pasi të dini se çfarë të kërkoni është e lehtë. Blerja e shalqinjve në një treg fermerësh ju ndihmon pasi ata e dinë se çfarë t’ju sugjerojnë.

Mirëpo, në një market ka të ngjarë të jesh vetë, dhe në këtë artikull të sugjerojmë një proces të lehtë tre hapash për t’ju ndihmuar të zgjidhni shalqinin më të mirë. Si fillim duhet të shikoni peshën, shalqini duhet të ndjehet i rëndë për nga pesha e tij.

Shikoni për njollën e verdhë, ata zhvillojnë një splot kur pushojnë në tokë. Kur kjo ndarje është e verdhë kremoze është e pjekur.

Prekni pjesën e poshte të shalqirit. Një i pjekur do të ketë një tingull të thellë, që do të thotë se po zhytet në lëng dhe është në kulmin e pjekurisë së tij