Fosilet e lashta të tigrave zbuluan se dhëmbët e tyre mund të shponin kafkat

612
Sigal

Kafshimi i një tigri me dhëmbë të fuqishme ishte shumë më i thellë nga sa menduan studiuesit.

Dëshmitë e reja sugjerojnë se dhëmbët e e qenit të këtyre tigrave të mëdha ishin mjaft të forta për të shpuar kafkat e tigrave të tjerë gjatë luftimeve

Ekspertët e lashtë të kockave kishin menduar më parë se dhëmbët e mëdha të qenit të tigrave ishin shumë të holla dhe madje mund të thuheshin dhe kështu menduan se ato nuk mund të çanin një kafkë por u gabuan dhe kjo vërtetohet nga zbulimi i fundit që tata kanë bërë.

Megjithatë, studiuesit në Argjentinë kanë gjetur prova të fosileve të kafkës së tigrave të tjerë të cilët kanë shenja të dhëmbëve të kafshimit nga tigra të tjerë në kafkën e tyre.

Kafka u gjet në dy vende në Argjentinë.

Këta grabitqarë të mëdhenj do të kishin qenë në të gjithë Amerikën e Jugut gjatë epokës së Pleistocenit, një periudhë kohore gjeologjike që zgjati nga 2.5 milionë vjet më parë në rreth 11.000 vjet më parë.