Familja zbulon në oborr 1 strehim nëntokësor të Luftës së II Botërore

601
Sigal

Një familje angleze ka zbuluar një strehimore të paprekur të Luftës së Dytë Botërore, e fshehur nën grumbullin e rrënojave në kopshtin e tyre të pasmë.

Kelly dhe Sean Webb nuk e kishin idenë se strehimi që daton të paktën 75 vjet ishte atje kur ata punësuan një punonjës për të pastruar masën e shkëmbinjve dhe barërat e këqija.

Familja, që ka jetuar në këtë shtëpi në Ashford, Kent, për tre vjet, mësuan nga punëtorët se diçka e pazakontë ishte zbuluar.

Ata e shikuan me habi ndërsa toka dhe rrënoja u hoqën për të zbuluar strehën e Andersonit, e cila ishte e pazbuluar në beton.

Zonja Webb, 41 vjeçe, tha: “Ishte interesante të shihje një strukturë të tillë të madhe betoni të dalë në nivelin e tokës. Është një pjesë e historisë dhe kjo ju bën të pyesni veten se pse strehimi ishte mbuluar me beton dhe nëse përdorej nga më shumë se një familje. Strehëza ishte e lidhur me një furnizim me energji elektrike, e cila ishte e degraduar dhe kishte edhe çelësat e vjetër Bakelite brenda”.