Disa kuriozitete të pa ditura më parë, do ju lenë pa fjalë

823
Sigal

Ndonjëherë na duket sikur dimë shumë përsa i përket gjërave që na rrethojnë dhe asgjë nuk do të na surprizojë më. Më poshtë kemi përzgjedhur disa kuriozitete interesante të cilat do t’ju habisin.

1. Qumështi i hipopotamit është ngjyrë rozë.

2. Mjalti i bletës nuk skadon asnjëherë.

3. Kandili i detit Turritopsis Netricula është e vetmja specie në tokë e cila është e pavdekshme.

4. Fyti i balenës e ka diametrin njësoj me një gomë makine.

5. Pesha e të gjitha mizave në mbare botën është e njëjtë me peshën e të gjithë njerëzve në tokë.

6. Oktapodi ka tre zemra.

7. Feng Shui është personi i parë i cili propozoi, që njerëzit të groposen në varre.

8. Qielli do të dukej kështu, në qoftë jupiteri do të kishte të njëjtën distancë sa hëna nga toka.

9.Në foton e mëposhtme tregohet se si do të dukej flaka e qirit në tokë dhe në hapësirë ku graviteti është zero.

10. Kur njerëzit kanë mungesë gjumi , mund t’i shohin të gjithë armiqtë përqark.