A e dobëson qëllimisht baterinë e Iphone, Apple ?

81

Apple do të paguajë 113 milion dollarë në një marrëveshje për një hetim në praktikat e saj të kaluara për të ngadalësuar qëllimisht aparatet Iphone të njerëzve.

Pagesa është më e fundit që Apple ka bërë në lidhje me këtë çështje – kompania pagoi 500 milion dollarë për të zgjidhur një proces gjyqësor në maj.

Apple pranoi ngadalësimin e telefonave në 2017 dhe ka deklaruar se ishte për të parandaluar bateritë e vjetra nga mbyllja e rastësishme e pajisjeve, jo për të detyruar klientët të blinin modele më të reja të smartphone, siç besonin disa akuzues.

Batterygate është një term i përdorur për të përshkruar zbatimin e kontrolleve të performancës në modelet më të vjetra të linjës iPhone të Apple në mënyrë që të ruhet stabiliteti i sistemit në bateritë e degraduara.