12 arsyet pse femrat po martohen gjithnjë e më pak

740
Sigal

Jemi në vitin 2018 dhe numri i femrave që vendosin të martohen, po pakësohet çdoherë e më shumë.

Ja disa nga arsyet kryesore pse shumë femra po martohen gjithnjë e më pak në ditët e sotme.

1. Nëse mashkulli ka një llogari bankare më të vogël sesa ato.

2. Shumica e djemve thjeshtë nuk janë të denjë për martesë në ditët e sotme.

3. Është një koncept i vjetëruar që jo të gjithë pëlqejnë të abonohen.

4. Sepse jo shumë meshkuj duan të martohen me një femër që është e fortë dhe e pavarur pasi kjo do të thotë se ato nuk kanë nevojë për nëj mashkull.

5. Për shkak se monogamia po e humbet kuptimin dhe rëndësinë. Meshkujt mendojnë, pse të zgjedhin përgjithmonë një partnere kur mund ta mbajnë me rotacion?

6. Për shkak se nuk kanë nevojë për një mashkull që është ende i varur nga mamaja e tij.

7. Martesa nuk është e vetmja mundësi për gratë në shoqëri. Ata mund të merren me shumë gjëra dhe të mos gjykohen për këtë pjesë.

8. Gratë nuk kanë nevojë të martohen më për sigurinë financiare. Mund ta mbajnë vetë veten.

9. Normat e martesës kanë rënë sepse ekziston një hendek midis dëshirës dhe veprimit.

10. Sepse për shumë gra, karriera dhe ambiciet e tyre marrin rolin kryesor. Gratë duan të bëhen modele dhe frymëzime për veten dhe të tjerët dhe martesa nuk do ta bëjë këtë për ju.

11. Sepse janë të lodhura dhe nuk besojnë më në atë shprehjen klishe ‘dashuri e vërtetë’

12. Shumë gra besojnë se martesa është vetëm një mjet që t’i kontrollojë.