Smartphone-at po na “marrin” jetën, ky studim e vërteton këtë

407
Sigal

Sa të domosdoshëm aq edhe të rrezikshëm!
Hulumtimet e gjera në lidhjen midis rrezatimit të celularëve dhe kancerit e kanë rezultuar se kjo teknologji bashkëkohore moderne mund të shkaktojë dy lloje kryesore të tumoreve të trurit: gliomën dhe neuromën akustike.
Një studim i pavarur në drejtim të teknologjisë ‘Wireless’ në SHBA zbuloi se rrezatimi i telefonit celular fillon dhe në mënyrë të drejtpërdrejtë formon kancerin.
Studimi i njohur ‘Interphone’ gjithashtu zbuloi se përdorimi i rregullt i celularit në vetëm 30 minuta në ditë mbi 10 vite rrit rrezikun e gliomave në 40 përqind. Ajo gjithashtu gjeti se tumoret kishin më shumë gjasa të formoheshin në anën e kokës ku vendosët celulari.
Hulumtuesit në Gjermani gjithashtu kanë gjetur lidhjen në mes rrezatimin e telefonit celular me melanominë dhe kanceret e tjera të syrit.