Korçë, dëmtohen skulpturat e Parkut Rinia

440
Demtohen disa prej skulpurave në parkun “Rinia” në Korcë. Skulpturat që i përkasin artit bashkekohor janë rrezuar nga platformat dhe janë thyer.
Bashkia e Korcës ka denoncuar aktin e shëmtuar, duke e konsideruar ate si antiqytetar dhe lendues për kulturen e banoreve.
Demtimi i skulpturave është një rast i perseritur në parkun kryesor te qytetit, i cili falë investimeve qe tashmë po shkojne drejt finalizimit ka tjetërsuar pamjen e parkut “Rinia.
Sigal