Disa thënie nga mjeshtri i fjalëve, Mark Tuein

425
Mënyra is të ruash shëndetin është të hash atë që nuk do, të pish atë që nuk të pëlqen dhe të bësh atë që s’do të doje ta bëje.
Miq të mirë, libra të mirë dhe një ndërgjegje e qetë: kjo është jeta ideale.
Nuk mund të varesh nga gjykimi yt, kur imagjinatën e ke jashtë fokusi.
Pesimizmi është thjeshtë një fjalë që të dobëtit e quajnë “urtësi”.
Ndjekja e lumturisë është një frazë qesharake. Nëse ndjek lumturinë, nuk do ta gjesh asnjëherë. I lumtur është ai që harron atë që s’mund të ndryshohet.
Të premtosh se nuk do të bësh një gjë, është mënyra më e sigurtë në botë, që ta shtysh veten të shkosh dhe ta bësh pikërisht atë gjë.
Vera është koha kur është shumë nxehtë për të bërë një punë, për të cilën ishte shumë ftohtë për ta bërë dimrin e kaluar.
Ai që nuk lexon libra nuk ka avantazh mbi atë që nuk mundet t’i lexojë.
Dituria e vërtetë është të njohësh përmasën e injorancës tënde.
Më keq se sa vetmia, është një njeri që nuk ndjehet rehat me veten.
Liria është e drejta për t’u thënë njerëzve atë që nuk duan ta dëgjojnë.
1 prilli është dita kur kujtojmë se çfarë jemi në 364 ditët e tjera të vitit.
Eshtë shumë e lodhshme të jesh i mirë.
Shpesh herë, mënyra më e mirë për të përcjellë disinformimin është të thuash të vërtetën strikte.
Kur isha i vogël, vetëm 14 vjeç, babai im ishte kaq injorant, saqë nuk e duroja dot ta kisha rrotull. Kur u bëra 21 vjeç, mbeta i befasuar se sa shumë kish mësuar plaku në aq pak kohë.