Në burg tre nga katër shqiptarët që morën pjesë në vrasjen Stamatiadis

336
Sigal

Nga Athina Shpetim Zinxhiria

Tre nga katër të akuzuarit burgosen në burg, të dyshuar se janë anëtarë të bandës që ka kryer një numër plaçkitjesh dhe vjedhjesh në Atikë. Të tre të pandehurit janë përballur të hënën para hetuesit dhe menjëherë janë burgosur përkohësisht, ndërsa një tjetër është lënë i lirë pasi është me aftësi të kufizuara

Megjithëse ky i akuzuar është emëruar nga bashkëpunëtorët e tij si bashkëpuntor dhe është identifikuar se ka marrë pjesë në disa vjedhje, ai thuhet se nuk është përfshirë në grabitje, gjë që rezultoi në vrasjen e afaristit Alexandros Stamatiadis.

Në të njëjtën kohë, i akuzuari i cili është emëruar nga bashkëpunëtorët e tij si vrasës i biznesmenit 52 vjeçar, mbetet i kërkuar pasi ai e kaloi kufirin pak orë pas krimit dhe u zhduk në Shqipëri. Gjithashtu i “zhdukur” mbetet një i akuzuar më shumë në këtë rast, ndërsa në të njëjtën kohë pritet të ekstradojë nga Belgjika në Greqi i arrestuari që dyshohet se mori pjesë në grabitje të përgjakshme në shtëpinë e biznesmenit në Kifissia në prill 2018.

Grupi akuzohet se kanë kryer të paktën 44 vjedhje me armë dhe plaçkitje. Në fakt, autoritetet kanë çuar në identifikimin e anëtarëve të saj me vrasjen e biznesmenit Alexandros Stamatiadis për shkak të vrasjes së një derri të egër, gjë që çoi në arrestimin e tyre.