Banorët e Çorovodës kërkojnë të ndryshojnë emrin e qytetit: Ta quajmë Skrapar

859
Sigal

Pas ndryshimit të emrit të bashkisë Ura Vajgurore në bashkia Dimal, një tjetër qytet në qarkun e Beratit po kërkon të ndryshojë emrin.

Bëhet fjalë për Çorovodën, ku banorët kanë kërkojnë që qyteti të mbajë të njëjtin emër që ka bashkia, Skrapar.

Sipas një sondazhi të kryer nga drejtuesve të bashkisë së Skraparit, qytetarë dhe intelektualë kanë kërkuar ndryshimin e toponimit sllav të qytetit të Çorovodës (çjerrna voda – uji i zi) dhe zëvendësimin me qyteti Skrapar.