Apple do të rikthejë stafin në zyra brenda shtatorit

243
Sigal

Apple synon që brenda muajit shtator t’i rikthehet normalitetit me punonjësit nëpër zyra, sipas një njoftimi që ishte shpërndarë brenda kompanisë për të gjithë stafin.

Punonjësit duhet të kthehen në tryezat e tyre për të paktën tre ditë në javë, shkroi shefi ekzekutiv Tim Cook. Disa anëtarëve të stafit do t’u jepet mundësia të punojnë dy ditët e mbetura në distancë.

Për punët ku kërkohet prania personale, të punësuarit do të kthehen për katër, ose pesë ditë. Apple gjithashtu i tha stafit se ata do të jenë në gjendje të aplikojnë për mundësinë për të punuar në distancë për dy javë në vit.

Cook tha se megjithë një tranzicioni të qetë nga puna në shtëpi te puna në distancë, ky tranzicion nuk ishte një zëvendësim i përhershëm dhe as i duhur për bashkëpunimin mes të punësuarve.

“Për gjithçka që kemi qenë në gjendje të arrijmë ndërsa shumë prej nesh janë ndarë, e vërteta është se kemi humbur diçka thelbësore nga viti i kaluar: njëri-tjetri”, tha ai në dokument, parë nga The Verge.

“Thirrja me video konferencë ka ngushtuar distancën midis nesh, për të qenë i sigurt, por ka gjëra që thjesht këto thirrje nuk mund t’i zëvendësojnë”, vijon njoftimi.

Kompania ka qenë gjithashtu më konservatore në lidhje me punën e saj nga politika e brendshme sesa gjigandët e tjerë të teknologjisë. Facebook njoftoi vitin e kaluar se punonjësit e saj mund të punojnë nga shtëpia me kohë të plotë për sa kohë që marrin miratimin nga menaxheri i tyre. Shefi ekzekutiv i Twitter Jack Dorsey gjithashtu bëri tituj kur ai njoftoi një politikë të ngjashme në maj 2020. Por Google kohët e fundit njoftoi një ofertë të ngjashme për të kthyer më shumë njerëz në zyra për tre ditë në javë.