Paradoksi, krizë për popullin ndërsa miliona futen në xhepat e të pasurve gjatë pandemisë

195

Jeff Bezos dhe Mark Zuckerberg, dy nga njerëzit më të pasur në botë, janë duke bërë akoma edhe më shumë para “falë” pandemisë nga koronavirusi.

Respektivisht, shefi ekzekutiv i Amazon, Facebook dhe shefi ekzekutiv i Microsoft, Steve Ballmer kanë shtuar pasurinë me $72.6 miliard dollarë, të kombinuar së bashku, gjatë dy muajve të pandemisë ku e gjithë bota hyri në izolim.

Sipas një analize të përbashkët nga “Amerikanët për Drejtësinë e Taksave” dhe “Instituti për Studime të Politikave”, Bezos fitoi 34.5 miliard dollarë nga 18 marsi në 19 maj, Zuckerberg fitoi 25.3 miliard dollarë dhe Ballmer me 12.8 miliard dollarë.

Më poshtë mund të shikoni një grafikë interaktive me 600 miliarderët amerikanë në fusha të ndryshme: