Xhevit Ormëni: Shteti ia dhuroi mafies dy anijet transoqeanike “Arbëria” dhe “Tirana”, duke spekuluar me ish të përndjekurit pol

772
Sigal

Letër e hapur drejtuar ministrit të Financave nga anëtari i (ish)shoqërisë “Shpresa”, fituese e ankandit për blerjen e 2 anijeve

Spekulimi i ankandit për blerjen e anijes “Arbëria” dhe “ Tirana” nga njerëz mafiozë dhe që kishin lidhje shumë të ngushta me njerëz të pushtetit të asaj kohe, të cilët spekuluan me ish të përndjekurit politikë të Vlorës, filloi që në 1996. Ish të përndjekurit politikë të Vlorës, krijuan një komision me 5 vetë, krijuan një statut dhe kërkuan të marrin pjesë në ankandin që u shpall për blerjen e anijes transoqeanike “Arbëria”,  pasi u lanë pa gjë në kërkesën që bën ish të përndjekurit politikë të Vlorës për të privatizuar kriporen e Vlorës, aty ku kishin lënë djersën dhe gjakun shumë të përndjekur politikë. Denoncon në “Telegraf” këtë çështje z. Ormëni.

Letra e hapur drejtuar ministrit të Financave

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf