Vangjel Kasapi/ Vehbi Hoxha, Shtatmadhor i përmasave strategjike

697
Vehbi Abaz Hoxha lindi më 13.03.1916 në katundin Tërbaç të Vlorës, në një familje deiste të besimit mysliman. Babai i tij ishte hoxhë fshati, por me ndjenja atdhetare të shquara. Arsimin fillor Vehbi Hoxha e kreu në vendlindje, ndërsa në vitin 1935 përfundoi studimet në shkollën e mesme tregtare italiane në Vlorë.
– Me mbështetjen e Mehmet Shehut, pranohet përsëri në PKSh. Vehbiu punoi e luftoi aktivisht si ilegal në Vlorë
– Në qershor të 1943-shit Vehbiu u inkuadrua në çetën partizane “Halim Xhelo” të Qarkut të Vlorës
– Ai mori pjesë dhe drejtoi direkt aksionet e guximshme dhe të rrezikshme që kryente njësiti gueril në Vlorë dhe në rrethina
Për më tepër lexoni gazetën Telegraf