Uran Butka:Pushkatimi i 22 intelektualëve, Sebiha Kasimatin nuk e kapi plumbi dhe e groposën të gjallë

383

Flet historiani Uran Butka: “Bomba në ambasadën Sovjetike nga organizata “Bashkimi Kombëtar” 

Sot mbushen 62 vjet nga tmerri i natës së 26 shkurtit, kur pushteti komunist pushkatoi 22 intelektualë të pafajshëm. Ngjarja nisi me një dinamit të hedhur në Ambasadën Sovjetike. Kjo ndodhi më 19 shkurt të vitit 1951, në orën 17 : 47 minuta. Ndërsa 7 ditë më vonë, më 26 shkurt, 22 veta u pushkatuan pa pasur asnjë faj. Zbulimi i gropës, ku ishin futur trupat e viktimave u bë në vitin 1993, buzë lumit Erzen, afër Urës së Beshirit, Atë ditë dikush i kishte njoftuar familjarët dhe ata kishin ardhur për të marrë eshtrat e të afërmve, të cilët u varrosën më vonë në një vend të përbashkët.

Pushkatimi më 26 shkurt

Ajo ishte nata e tmerrshme që identifikonte fytyrën e krimit komunist.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf